• +36 30 613 6726
  • isk.rakoczi@gmail.com

 

Örömmel tudatjuk, hogy iskolánk sikeres Erasmus+ KA1 mobilitási pályázatot írt 2018 januárjában, melyet a Tempus Közalapítvány támogatásával valósítunk meg.

A II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda 5 pedagógusának tette lehetővé, hogy XXI. századi szakmai megújulásban vegyen részt és tudását idehaza átadhassa mind tanítványainak, mind munkaközösségi csoportjainak, ezzel is hozzájárulva a pedagógiai programban megfogalmazott elvárásokhoz, a nevelési és oktatási színvonal emeléséhez, korszerűbb módszerek alkalmazásához, a keresztény szeretet és elfogadás közvetítésének hiteles átadásához, valamint az élethosszig tartó tanulás fontosságának prezentálásához.

A mobilitási pályázat tagjai nem csupán nyelvi és módszertani, de csodás ország-ismereti élményekkel tértek haza.

A két hetes szakmai továbbképzésekre angol nyelvterületen: Angliában és Írországban kerül sor a nyár folyamán.

A mobilitási projektben résztvevő pedagógusok: 

 

Gadó Zsuzsanna

www.zsuzsa-exeter.webnode.hu

aki Exeterbe utazik az International Projects Center "Better English for teachers" tanfolyamára.

 

"Nyelvi kurzuson vehettem részt Exeterben, az International Project Center nevű nyelviskolában. A kurzus neve: Better English for teachers.

Elsősorban a nyelvi kompetenciák fejlesztése volt előtérben.

Ezzel együtt rengeteg módszertani fogást tapasztaltam meg, ezek közül kiemelem a motiválást, óravezetést, aktivizálást, ellenőrzést, értékelést."

 

 

Győriné Nagy Anita

www.anita-exeter-pip.webnode.hu

a "Practical ideas for the primary classroom" elnevezésű továbbképzésén vesz részt, szintén Exeterben.

 

"Exeterben a  Practical Ideas for the Primary Classroom c. kurzus alatt  fejlesztették saját írásbeli és szóbeli nyelvi készségeinket, a politikai, gazdasági és földrajzi témák pedig szélesítették ismereteinket a résztvevő nemzetek hazájának megismerésében és különbözőségeink elfogadásában.

A módszertani foglalkozások mindegyike a kommunikációs, együttműködési, kreatív és problémamegoldó készségek köré épült és nagy hangsúlyt fektettünk a CLIL  metodikájának elsajátítására."

 

 

 

Józsa László

www.erasmus-jozsa-laszlo.webnode.hu

Dublinban a "Using technology in the classroom" c. kurzusán vesz részt az Alpha College szervezésében.

 

"A dublini Alpha College of English által szervezett  Using technology in the classroom c. kurzuson vettem részt, ahol a digitális kompetencia keretein belül az írországi pedagógia gyakorlatban használt online-alapú IKT eszközöket, módszereket ismerhettem meg. A tanult online eszközök a teljesség igénye nélkül az online eszközök képregény és animáció-készítéshez; kvíz-készítő programok, segédanyagok oktatási video és audio podcast-ok készítéséhez."

 

 

 

Nagy-Székely Magdolna

www.magdi-dublinban.webnode.hu

a "General English language training" tanfolyamon vesz majd részt Dublinban.

 

"Dublinban, az Alpha College of English iskolájának a General English course elnevezésű kurzusonán töltöttem 2 hetet.

Nemcsak angol nyelvtudásom passzív része aktivizálódott, hanem ráláthattam egy másféle szemléletű nyelvoktatásra, ahol a kommunikáción, az egyéni bánásmódon, értékelésen, megsegítésen van a hangsúly.

Olyan jó gyakorlatok, módszerek, tanulási-, tanítási stratégiák birtokosa lettem, melyekkel sokkal könnyebb a tanulók harmonikus személyiségfejlesztése.

Elsődleges célom angol nyelvtudásom, kompetenciám fejlesztése volt, közvetetten viszont sokkal többet kaptam a kurzustól."

 

 

Tekse Tünde

www.tunde-dublin-ces.webnode.hu

a dublini székhelyű Centre of English Studies "Methodology and language development" továbbképzésére utazik majd el.

 

"Angol nyelvtanárként nyelvi és módszertani képzésen vettem részt Dublinban a Centre of English Studies Methodology and Language Development c. tanfolyamán.

Feldolgozott témáink voltak: ír történelem, nyelv, idiómák, tanulói típusok, legfontosabb nyelvtani problémák, tipikus hibák, kiejtés, nyomaték, intonáció, fonetika, kérdések típusai, hatékony tanulási stratégiák, Task Based Learning, nyelvtan, szókincsbővítési technikák, valamint szituációs játékok."

 

 

 

A projektet az Európai Bizottság támogatta. A közleményben megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.

Szakmai tapasztalatainkról és napi élménybeszámolóinkról a honlapról is elérhető blogunkban olvashattok majd!